SELAMAT DATANG KE SUPER INSI ENTERPRISE

SUPER INSI ENTERPRISE menyediakan perkhidmatan konsultansi/perundingan untuk projek akuakultur air tawar, pembinaan lanskap, rekabentuk dan pembinaan bangunan teknologi IBS dan penyelenggaran/pembersihan sistem pengairan (longkang dan sungai).

Di samping itu, SUPER INSI ENTERPRISE membekal input pertanian (baja organik dan chitosan), jentera dan peralatan pertanian, pembekalan benih ikan air tawar dan rekabentuk serta pembekalan tangki gentian kaca fiberglass.

SUPER INSI ENTERPRISE telah memenangi anugerah RBC 2012 di bawah program Rural Business Challenge anjuran Kementerian Kemajuan Bandar dan Wilayah (KKLW).


Lawati laman facebook di sini -> SUPER INSI ENTERPRISE

PERTANYAAN, KOMEN DAN CADANGAN :

KURSUS PENGURUSAN MAKANAN RUMUSAN AKUAKULTUR (PULAU SAYAK,KEDAH NOV-09)

Salam semua.

Sawadeekarp. Terima kasih diucapkan kepada semua warga kursus yang hadir dan semua staf dari Jabatan Perikanan Pulau Sayak,Kedah di atas penganjuran KURSUS PENGURUSAN MAKANAN RUMUSAN AKUAKULTUR. Di sini kami berkongsi pengalaman dan sedikit gambar koleksi semasa kursus dijalankan.

1. Teknik menambah bahan mikro ke dalam mesin pengadun (mixer) :
2. Penerangan teknologi Pelletizer dengan steam injector :


3. Proses Pelletizing menghasilkan 3mm saiz pelet :

4. Proses Pengeringan menggunakan Oven :
5. Pelakon Utama & Pelakon Pembantu kursus :

6. Koleksi Gambar Kursus :Ucapan terima kasih dari SUPER INSI ENTERPRISE kepada semua peserta dan staf Jabatan Perikanan. Jumpa Lagi di kursus tahun hadapan (Udang Galah, Siakap Air Tawar dan lain-lain).
Salam AidilAdha & Salam sejahtera.

KAP KHOUN KAP

0 comments:

Post a Comment